Mikko Sillanpää
8.11.2018

H&V Spotlights 45-2018

Luova asiantuntijakirjoittaminen, eli miten asiantuntijat saadaan tuottamaan sisältöä?

Asiantuntijoiden täytyy tuottaa yhä enemmän markkinointiviestinnän materiaaleja ja asiantuntijatyön yleistyessä tarve kasvaa. Ongelman ytimenä on, että asiantuntijan tekemästä työstä ei voi tuottaa kunnollista materiaalia ilman asiaosaamista (jota ulkopuolisella kirjoittajalla ei ole) ja toisaalta asiantuntijateksteiltä edellytetään yhä korkeampaa tasoa niin kirjallisina tuotoksina kuin markkinointiviestinnän kannalta.


Sujuvan tekstin tuottaminen vaatii muutakin kuin oikeakielisyyttä: tarvitaan ketteryyttä sanankäytössä, kykyä tiivistää sanottavansa vaikkapa twiitin mittaan sekä kykyä ilmaista monimutkaisia asioita kansantajuisesti. Nämä eivät ole pieniä haasteita, etenkin kun asiantuntijalla on usein riittävästi laskutettavaa asiakastyötäkin täyttämässä työpäivän tunteja.

Kaikki eivät voi olla kirjallisia mestareita, mutta toisaalta liike-elämässä tätä ei vaaditakaan. Olennaista on osata tuottaa sujuvaa tekstiä, joka täyttää laatukriteerit niin kirjallisella tasolla kuin esimerkiksi markkinointiviestinnän vaatimusten kannalta (esimerkiksi Google-optimointi).

Ratkaisuna ongelmaan olemme H&V:llä koonneet Luova asiantuntijakirjoittaminen -kokonaisuuden: asiantuntijakirjoittamisen työpajassa valmennamme ammattilaiset tuottamaan ammattilaistason tekstiä.


H&V Luova asiantuntijakirjoittaminen koulutus on koko päivän kestävä työpaja asiantuntijakirjoittamista. H&V Luova asiantuntijakirjoittaminen valmennus on osa H&V Valmennus -palveluvalikoimaa.

Mikko Sillanpää

CEO - markkinointiviestinnän asiantuntija

Antiikin kulttuurihistoria ja retoriikan teoria yhdessä yli 20-vuotisen markkinoinnin ja viestinnän kokemuksen kanssa antaa erinomaisen pohjan tutkia, analysoida ja ratkaista käytännön tasolla viestinnän ja markkinoinnin haasteita. Mikko on kokenut ammattilainen erikoisalueinaan kriisiviestintä ja kansainvälinen markkinointiviestintä.

Motto: Aut viam veniam aut faciam!

... Lähetä viesti ......... Soita...