Mikko Sillanpää
1.10.2018

H&V Spotlights 40-2018

Vaalikampanjan viestintä ja mainonta

Ensi kevään vaalit lähestyvät nopeasti, ja jokaisen ehdokkaan on aika miettiä omaa kampanjaansa. Vaalikampanja on monitahoinen kokonaisuus, jossa aika on erittäin arvokasta, koska sitä on hyvin rajallinen määrä käytössä. Tehokkuutta ajankäyttöön saadaan käyttämällä ammattilaisia apuna, ehdokkaan tai hänen tiiminsä ei kannata tehdä kaikkea itse. Vaalikampanjan viestinnällinen ja mainonnan kokonaisuus on yksi helpoiten ulkoistettavia tehtäviä. Olemmekin luoneet ehdokkaiden avuksi H&V Maine Vaalikampanja -palvelun, jonka avulla osa kampanjasta voidaan ulkoistaa säästäen itse ehdokkaan aikaa olennaisempiin osiin kampanjaa.

Vaalikampanja on kattava palvelukokonaisuus vaalikampanjan suunnitteluun, mainontaan ja viestintään. Määrittelemme kampanjasi ydinviestit ja teemme kanssasi toimintasuunnitelman. Vastaamme omien julkaisukanaviesi ylläpidosta ja päivittämisestä toimintasuunnitelman mukaisesti sekä sovittujen ostettujen kampanjoiden toteutuksesta. Vaalikampanja-palvelun myötä voit keskittyä tärkeimpään eli äänestäjiesi kohtaamiseen meidän hoitaessamme tukitoimet mediaan sovitussa aikataulussa.

Vaalikampanja-palvelukokonaisuus sisältää esimerkiksi seuraavat toimenpiteet (kampanjakohtaisesti muokattavissa):

  • Kampanjan ydinviestien määrittely yhdessä ehdokkaan kanssa.
  • Toimintasuunnitelman luominen.
  • Blogialustan luominen tai päivittäminen sisältäen ulkoasun suunnittelun ja toteutuksen, domainin varaamisen, julkaisujärjestelmän asentamisen, sivujen toteutuksen ja Google Analytics -analytiikkapalvelun käyttööntoton.
  • Kuukausitasolla sisällöntuotanto: 4 blogikirjoitusta ja 16 sosiaalisen median nostoa blogikirjoituksista.
  • Kampanjan aikana: 4 mainoskampanjan (esim. Google, Facebook, YouTube, printtimedia) sisällön suunnittelu ja kampanjan toteutus ja raportointi.
  • Optio: Monikanavaisesti käytettävän kampanjavideon tuotanto (erillinen kustannusarvio).

Lue lisää H&V Maine Vaalikampanja -palvelusta.


Vaalikampanja on vaalikampanjan viestinnällinen peruspalvelu, joka luo vaalikampanjan viestinnällisen perustan ja mainonnan kokonaisuuden vapauttaen ehdokkaan ja vaalitiimin ajan tärkeämpiin tehtäviin.

Vaalikampanja-palvelu on osa H&V Maine -palvelukokonaisuutta.

Mikko Sillanpää

CEO - markkinointiviestinnän asiantuntija

Antiikin kulttuurihistoria ja retoriikan teoria yhdessä yli 20-vuotisen markkinoinnin ja viestinnän kokemuksen kanssa antaa erinomaisen pohjan tutkia, analysoida ja ratkaista käytännön tasolla viestinnän ja markkinoinnin haasteita. Mikko on kokenut ammattilainen erikoisalueinaan kriisiviestintä ja kansainvälinen markkinointiviestintä.

Motto: Aut viam veniam aut faciam!

... Lähetä viesti ......... Soita...