H&V Team
23.6.2020

H&V Spotlights 26-2020

Median pelikentän tähtipelaajaksi

Mediaviestintä on merkittävä osa yrityksen viestintää, joten on ensiarvoisen tärkeää, että median kanssa pelaavat henkilöt tietävät pelikentän säännöt ja toimintatavat. Medianäkyvyys on tehokas keino kasvattaa yrityksen tunnettuutta ja rakentaa brändiä, mutta ennakoiminen ja valmistautuminen kannattaa. Vääränlaiset lausunnot perinteisissä medioissa saavat sosiaalisen median myötä entistäkin suuremman painoarvon, ja toisaalta positiivista näkyvyyttä voi olla haastava saavuttaa, jos median toimintatapoja ei tunne.

Jotta yhteistyö median kanssa on mahdollisimman tehokasta ja tuloksekasta, tulee olla tietoinen ainakin median toimintatavoista ja perusteista. On esimerkiksi pidettävä mielessä, ettei niin sanottu hyvä höttö yrityksestä saa mediaa kiinnostumaan. Myös tietyn median ominaispiirteet on hyvä ottaa huomioon. Perusteiden tunnistaminen voi auttaa yrityksen henkilöstöä tarjoamaan pidemmälläkin tähtäimellä palstatilaa saavuttavia juttuideoita.

Myös haastattelutilanteiden harjoittelu on osa median kanssa toimimisen perusteita. Ajatus haastattelusta voi kauhistuttaa, mutta aivan kuten muitakin taitoja, myös haastattelutilannetta voi harjoitella ja haastatteluiden antamisessa kehittyä. Kun tilanteen on käynyt konkreettisesti läpi etukäteen, on tositilanne todennäköisesti luontevampi, vähemmän jännittävä ja lopputulos toivotunlainen.

Ota askel ennakkoon

Mediaviestintä on tärkeä osa yritysviestintää, ja siihen tulisi panostaa ennakoivasti. Kun media kiinnostuu yrityksestä ja sen toiminnasta, on mediakoulutuksen toteuttaminen juuri kyseistä haastattelua varten usein liian myöhäistä, sillä toiminta mediataloissa on tavallisesti hektistä. Kun mediaviestinnälle antaa aikaa etunojassa, ei haastattelupyynnön osuessa kohdalle tarvitse panikoida. Harjoittelun ja kouluttautumisen myötä johtavista asiantuntijoista saadaan tehopisteitä kerääviä pelaajia median pelikentällä.


H&V Maine Mediavalmennus on rajatumpi kokonaisuus mediakoulutuksestamme ja suosittelemme sitä erityisesti yrityksen johtaville asiantuntijoille, jotka toimivat median kanssa. H&V Maine Mediakoulutus on osa H&V Maine ja H&V Valmennus -palveluvalikoimaa.

Seuraa ja käy tykkäämässä meistä Instagramissa, LinkedInissä ja Facebookissa.

H&V Team

Motto:

... Lähetä viesti ......... Soita...