H&V Team
1.4.2019

H&V Spotlights 14-2019

Elämää viestintätoimistossa

Pestini juniorikonsulttina on alkanut vauhdikkaasti ja hyvä niin – olen päässyt lyhyen ajan sisään tekemään jo hyvin monenlaisia projekteja ja tehtäviä ja niiden myötä kehittämään itseäni. 

Yhtenä päivänä löydän itseni kolmesta eri kokouksesta, ja paikasta toiseen siirrytään napakalla aikataululla. Seuraavana päivänä työstän toimistolla viestintästrategioita, sosiaalisen median julkaisuja ja blogitekstejä. Vaihtelevuus ja yllättävät tilanteet ovatkin tämän työn suola ja sokeri.

Jokainen päivä töissä todella on erilainen, enkä aina edes aamulla tiedä, mitä kaikkea päivän aikana tapahtuu. Siitä huolimatta kerron nyt tarkemmin yhdestä työpäivästäni, jotta päivieni kulkua olisi helpompi hahmottaa.

Juniorikonsultin päivä

06.00 Kello pärähtää soimaan. Suoritan aamutoimet ja hyppään junaan. Vielä hetken asun Tampereella, joten työmatkoihin pitää varata aikaa.

07.02 Juna lähtee liikkeelle. Tässä kohtaa avaan läppärin, luen sähköpostin, tarkastelen seuraavien päivien tehtävälistaa ja suunnittelen omaa aikatauluani sen mukaan.

09.15 Saavun toimistolle ja vaihdan kuulumiset kollegojen kanssa. Pian alkaa päivän ensimmäinen palaveri, joka hoidetaan videon kautta verkossa. Palaverissa käymme yhdessä asiakkaan kanssa läpi tulevien viikkojen suunnitelmia sekä ideoimme ja aikataulutamme tulevia toimenpiteitä.

10.00 Palaveri on ohi, ja jaamme sisäisesti palaverissa suunnitellut toimenpiteet. Tämän jälkeen ryhdyn työstämään omia osuuksiani. Tällä kertaa tuotan sisältöä asiakkaan nettisivuille ja suunnittelen samaiselle asiakkaalle tämän viikon julkaisut sosiaalisen median kanaviin.

12.00 Viimeistelemme kollegani kanssa tulevan asiakastapaamisen sisällön ja lähdemme matkaan. Yhdessä työpäivässä voi toisinaan kulua pitkiäkin aikoja jo siirtymiseen paikasta A paikkaan B, sillä asiakastapaamisia on pitkin poikin pääkaupunkiseutua.

15.30 Saavumme tapaamisesta takaisin toimistolle ja juomme yhteisesti pullakahvit. On harvinaista herkkua, että ehdimme useamman hengen kesken istahtaa samanaikaisesti kahvikupposten ääreen!

16.00 Jatkan aamulla aloittamaani tekstiä asiakkaan verkkosivuille. Sen valmistuttua suunnittelen toiselle asiakkaalle viestintästrategiaa, jonka valmisteluun voi kulua yllättävänkin paljon aikaa. Viestintästrategiaa ja erityisesti ydinviestejä pallottelemme yhteisesti muiden tiimiläisten kanssa, jotta kaikki tärkeimmät seikat tulevat varmasti suunnitelmaan mukaan.

17.10 Työpäivä purkissa! Aika laittaa läppäri kiinni ja kiiruhtaa junaan. 

Kuka?

Olen Ilona, tuore tekijä viestinnän alalla. Ammattitaitoa viestinnän tehtäviin olen kerännyt kolmen vuoden ajan Tampereen yliopistossa. Tällä hetkellä elämäni on siis tasapainoilua työn ja opintojen välillä, mutta nämä tukevat hienosti toisiaan – opiskeluista ammennettuja oppeja pystyy hyödyntämään käytännön tekemisessä päivittäin.

Töissä erityisen mieluista itselleni on monipuolinen sisällöntuotanto ja asiakastapaamiset, joista saan ammennettua ideoita ja energiaa käytännön työhön. Mahtavaa H&V:llä on se, että taitoihini ja näkemyksiini uskotaan, mutta myös apua saa aina tarpeen vaatiessa.

Olen huomannut, että tällä alalla utelias mieli ja kiinnostus monia asioita kohtaan ovat ehdottomasti helpottaneet uusiin ja erilaisiin asiakkuuksiin mukaan hyppäämistä. Jotta erilaisille toimijoille pystyy tuottamaan luontevaa ja asiantuntevaa sisältöä, on asioista oikeasti otettava selvää ja perehdyttävä syvällisestikin. Myös tarkkuus ja uusiin tilanteisiin sopeutuminen ovat vahvuuksiani tällä alalla.

Aikani juniorikonsulttina on ollut vauhdikasta, sopivan haastavaa ja opettavaista, ja odotan innolla, mitä kaikkea tulevat työviikot tuovat tullessaan!

H&V Team

Motto:

... Lähetä viesti ......... Soita...